Composiet vlonderplanken

Composiet vlonderplanken hebben diverse voordelen. Zo is het een zeer duurzaam product, is het eenvoudig te leggen en heeft het een unieke uitstraling. Composiet vlonderplanken kunnen uw tuin, (dak)terras of veranda helemaal afmaken. Deze vlonderplanken zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, waardoor er voor ieder wat wils te vinden is.

Voordelen composiet vlonderplanken

Wanneer u composiet vlonderplanken gaat gebruiken heeft dit diverse voordelen. Ten eerste is het goed om te weten wat de eigenschapen van composiet zijn. Composiet wordt gemaakt van kunststoffen en houtvezels. Deze twee materialen worden met elkaar gemengd en zo ontstaat er WPC, wood plastic composiet. WPC is bijna geheel onderhoudsvrij en is daarnaast ook nog eens zeer goed bestand tegen mossen en schimmels. Daarnaast is het water- en vochtbestendig. Dit betekent dat de vlonderplanken niet glad worden wanneer het heeft geregend. Integendeel, vaak worden de planken juist stroever wanneer ze nat zijn. U hoeft dus nooit meer bang te zijn dat u uitglijd over een glad terras. Wanneer u gebruikt maakt van een korte kleursetting behoudt composiet zijn kleur voor vele jaren.

Reiniging

Het reinigen van composiet vlonderplanken is heel eenvoudig. Heeft u bijvoorbeeld last van mos-aanslag op de planken? Gebruik dan een sopje en een harde bezem om dit schoon te maken. In plaats van een harde bezem is het ook mogelijk om een hogedrukspuit te gebruiken, zet deze dan wel op waaierstand om beschadiging te voorkomen. Composiet vlonderplanken hebben een lange levensduur, gemiddeld gaan de planken namelijk meer dan 25 jaar mee.

Composiet vlonderplanken zijn zeer eenvoudig zelf te leggen. Houd er alleen wel rekening mee dat de voegen tussen de planken vrij blijft. Dit is namelijk noodzakelijk voor een goede afwatering. Daarnaast is het aan te raden om advies te vragen voor de benodigde bevestigingsmaterialen, aangezien er diverse bevestigingsmanieren zijn, afhankelijk van hoe u de vlonderplanken gaat gebruiken.

 

Comments are closed.