buitenleven herst

Lente op komst : buitenleven!

Met de lente op komst vinden steeds meer mensen de weg naar buiten weer. Waar iedereen de laatste 3 wintermaanden nog met zijn voetjes voor de kachel heeft gezeten begint het nu weer te kriebelen, en zie je de eerste durfals al in de tuin bezig, of krijgt het huis zijn eerste likje verf weer.

 

Kids & buitenspelen

Met de eerste zonnestralen begint het bij de kids natuurlijk ook weer te kriebelen. Buiten spelen natuurlijk! Lange zomeravonden, urenlang speelplezier en dan lekker moe naar bed, top voor ouders én kinderen toch? De speeltoestellen anno 2013 worden vaak opgetrokken uit robuust hout en zelfs steigerhout, en voorzien van bijvoorbeeld een kabelbaan, slingertouw of ander speelgoed.

Laat de lente maar komen!

Huis & Tuin

Dit jaar zijn, net als vorig jaar, de steigerhouten meubelen ook weer zeer populair. De rage lijkt nog niet over, en met de eerste zonnestralen van dit jaar gaan ook de eerste steigerhouten loungesets weer over de toonbank bij de diverse tuincentra en meubelboulevards. Nieuw zijn veel authentieke kapschuren, terrasoverkappingen en blokhutten. Duidelijk waarneembaar is de trend ‘back to basic’, alleen dan wel in de luxe variant; waar eerst nog veel buitenverblijven werden opgetrokken uit kunststof of betonnen delen wil de hedendaagse consument liefst een robuuste en klassieke kapschuur of overkapping. Terug dus naar de boerenlook, maar dan wel in meest strakke afwerking en hoogste duurzaamheidsklasse.

Buitenleven

Buitenleven is een echte trend van de laatste 10-15 jaar, en zet dit jaar gestaag door. Buitenleven bestaat al lang niet meer alleen uit de 2 weken per jaar kamperen, of 1 nachtje in je tentje achterin de boomgaard, maar wordt nu gezien als integraal onderdeel van het dagelijkse bestaan in de zomer. Buitenkeukens worden aangeschaft, hangmatten geïnstalleerd en barbecues worden de pronkstukken van menig tuin! Ook het zwembad, en dan in het bijzonder de whirlpool zien we steeds vaker terug in de tuin. Daarnaast wint dit seizoen definitief de infrarood- en ‘normale’ sauna aan populariteit. Door de grote concurrentie tussen de aanbieders van tuin- en sportartikelen is de saunamarkt nu zeer begaanbaar voor de modale consument, en kan voor niet al teveel geld iedereen die dat wil nu zelf beschikken over zijn of haar privé spa in de achtertuin. Of deze trend doorzet is moeilijk te voorspellen, maar het buitenleven gevoel lijkt definitief losgebroken bij de Nederlanders. Waar eerst nuchterheid troef was, zit nu menigeen na het werk al snel met een glas rode wijn onder zijn veranda!

 

 

Comments are closed.