Belasting drijft ondernemers indirect tot zwartwerken

Belasting is de grootste bron van inkomen voor de Nederlandse overheid, de overheid heeft een begroting van jaarlijks rond de 130 miljard euro. Het geld moet wel ergens vandaan komen: van de bevolking. 70% van de belastinginkomsten bestaat uit omzetbelasting en loonbelasting, daarna volgt de vennootschap belasting met 15% en als laatst tellen dividendbelasting en accijnzen ook mee in het totaal bedrag.

Het kwartje van kok

In 1991 werd het kwartje van Kok geimplimenteerd om de economie een “boost” te geven. Het kwartje van Kok houdt in dat de benzine tijdelijk een kwartje duurder werd om de economie weer op gang te krijgen, het zou er na een paar maanden ook weer vanaf gaan. Alleen wat weinig mensen weten als dat het kwartje er nooit meer vanaf is gehaald. De overheid geniet dus al ruim 21 jaar van de extra omzet. Reken maar uit op basis van de Nederlandse bevolking, er zijn ongeveer 8 miljoen auto’s in Nederland in 2012, wat inhoudt dat de overheid al gedurende 21 jaar 25 cent per liter benzine verdient op een schaal van 8 miljoen auto’s. De gemiddelde Nederlander rijdt rond de 20.000 km per jaar, dan levert dat ene kwartje nogal wat op voor de overheid ten koste van de consumenten.

Belasting ontduiken door “creatief” te doen met de boekhouding

Over de jaren blijven de prijzen maar stijgen in alle sectoren, de salarissen stijgen niet gelijk mee. Dat heeft voor gevolg dat zowel de consumenten als ondernemers steeds minder geld overhouden aan het eind van de maand en steeds creatiever gaan doen met de boekhouding. Daarnaast wordt er door de gemiddelde consument ook veel minder geld uitgegeven aan extravagante dingen, zoals bijvoorbeeld luxe auto’s, meeste gaan hun dure auto verkopen om zuiniger te gaan rijden. Het feit blijft dat men geen last wil hebben van de verslechterende economie, maar wat moet je dan doen als je loon bijna gelijk blijft en alles om je heen maar duurder blijft worden? Mensen zijn dan eerder geneigd om naast het werk “op papier” ook zwart te werken om rond te kunnen komen. De instelling van vele is “Waarom zou ik moeten boeten voor de fouten van de overheid?”.

U oldtimer verkopen: vrijstelling wegenbeslasting vervalt per 2013

Naast de verhoogde BTW, uitstellen van pensioen, vermindering van de WW, verhoging van de kosten van de ziektekostenverzekering komt ook nog het feit dat men belasting moet gaan betalen over oldtimers vanaf januari 2013. Veel mensen gaan hun auto verkopen na aanleiding van al deze maatregelen als voorbereiding op de zware financiele klap wat 2013 met zich meebrengt. Wilt u ook uw oldtimer verkopen? Of uw luxe auto verkopen om zuiniger te gaan rijden voor 2013? Dan kunt U zich aanmelden op de auto inkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl, U zult binnen 48 uur een bod ontvangen op u auto door een erkende auto inkoop bedrijf. U auto verkopen om over te gaan voor de feestdagen is misschien wel de ideale oplossing voor meeste bestuurders. U kunt een zuinigere auto kopen op de auto verkopen site 1DayCar.com met een flinke korting, op die manier bespaart U zowel op de maandelijkse kosten en krijgt u een leuke aanbieding op de nieuwe auto.

Comments are closed.