Auto verkopen met nummerplaat

Als je als particulier je auto wilt verkopen, mag je dat nooit doen met je nummerplaat nog op. Dit klinkt vrij logisch, maar toch zijn er mensen die in de val lopen als een eventuele wagen opkoper vraagt of de nummerplaat (jouw nummerplaat) nog even op de auto mag blijven.

 

Het verhaal is klassiek. Iemand heeft interesse in je 2de hands auto, en jij bent maar al te blij dat je eindelijk je auto kan verkopen. Echter, de persoon die de auto wilt kopen, moet allerlei zaken regelen voor zijn verzekering en zijn nummerplaat moet nog aangevraagd worden.

 

Waar moet je rekening mee houden

 

Hier gaan enkele dagen over; maar de persoon vraagt of jouw nummerplaat nog eventjes op je auto mag blijven. De reden die wordt aangegeven is dat de persoon de auto heel dringend nodig heeft. Dit kan jij eventueel toestaan als je zelf de nummerplaat niet nodig hebt. Maar dan nog is dit een heel riskante zaak. Ook al is je auto verkocht, zolang jij je officiële nummerplaat niet hebt ingeleverd, blijf je als eigenaar beschouwd van die 2de hands wagen. Dus stel dat de persoon die je auto kocht gaat tanken zonder te betalen, dan zal men bij jou komen aankloppen. Begaat de koper van je auto een snelheidsovertreding, dan zal deze overtreding in jouw bus toekomen. En het vergt behoorlijk wat moeite om aan te tonen dat jij toen niet meer met de auto reed. Uiteindelijk zal jij de boete moeten betalen en daarna proberen om het bedrag terug te vorderen van de wagen opkoper. Wettelijk heb je dan niet veel om op te staan en kan je enkel rekenen op de goodwill van de auto aankoper. En het kan nog erger. Stel dat de persoon met jouw auto een overval gaat doen of een ongeval veroorzaakt met vluchtmisdrijf. Je kan er van op aan dat men jou zal beschuldigen en dat je behoorlijk wat werk zal hebben om je onschuld aan te tonen.

Het is dus compleet onverantwoord om je nummerplaat op het voertuig te laten. Zelf als je een proefrit maakt, kom je best met de eventuele auto aankoper overeen (schriftelijk) dat opgelopen schade of bekeuringen ten laste zijn van hem.

 

Onheil vermijden in 3 eenvoudige stappen

 

Veel onheil bij het verkopen van een auto is te vermijden als je gaat samenwerken met de 2de hands wagen verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Je kan daar de gegevens van je auto doorgeven en er wordt gratis en vrijblijvend voor jou onderhandeld om je auto te verkopen. Je loopt op deze manier geen enkel risico, het kost je niets van moeite en je hoeft voor deze service zelfs niet te betalen.

 

Comments are closed.