Auto twedehands verkopen in de lift

Vooral in de keuringscentra ervaart men dat het verkopen van tweedehands auto’s de laatste maanden sterk in de lift zit. Men schrijft deze tendens aan één zaak toe: de economische crisis. Daar waar de crisis verantwoordelijk is voor een nooit geziene daling in de verkoop van nieuwe voertuigen, profiteert men in de markt van tweedehands auto’s van deze crisis.

Wie vooral merkt dat er meer en meer tweedehands auto’s worden verkocht zijn dus de keuringscentra. Maar zij worden ook nog een tweede trend gewaar. Het zijn vooral mensen met handelaarsplaten (ook wel Z-platen genoemd) die zich aanbieden voor een keuring voor verkoop. Hieruit kan men afleiden dateen auto verkopen niet makkelijk is als particulier. Mensen kiezen inderdaad meer en meer voor een tweedehands auto, maar dan koopt men die liefst bij een professionele handelaar.

De voordelen van je auto verkopen aan een autoopkoop bedrijf

De voornaamste reden hiervoor is dat een professionele wagen aankoop bedrijf garantie kan geven op het voertuig. De prijs zal bij een auto opkoper doorgaans wel iets groter zijn dan bij een particulier. Uiteindelijk moet die persoon winst halen op de verkoop en rekening houden met een garantie. Tegenover die iets hogere prijs staat dan wel een vorm van veiligheid. Als je de straat uit rijdt en je pas gekochte karretje begeeft het, dan is het balen als er geen garantie is.

Je auto verkopen als particulier aan een betrouwbare autohandelaar

Maar hoe kan je dan als particulier je auto verkopen? Je kan die auto gemakkelijk aan een handelaar verkopen via “ikwilvanmijnautoaf.be”. Als particulier betaalt u niets maar krijgt u wel de hulp van professionele occasie verkoop bedrijven die jouw voertuig proberen te verkopen aan autoaankopers. Zij kunnen hiervoor terugvallen op een ruime lijst van handelaars die echt wel interesse hebben in voertuigen zoals dat van jou. Zeker de laatste maanden met een stijging van de vraag naar tweedehands auto’s hebben heel wat handelaars interesse in occasies. Daarom is de kans groot dat u binnen de 24 uren een aanvaardbaar bod voor je auto krijgt.

 

Comments are closed.