Auto en een scooter naar de sloperij brengen

Je kan een auto naar de sloperij brengen. Dit kun je zelf doen, maar als je slim bent kies je een professionele sloperij waar je auto kan worden opgehaald. Naast je auto kun je natuurlijk ook je bestelbus, camper, scooter of brommer naar een autosloop brengen zoals Van der Ven Auto’s B.V. Voor ieder voertuig is er meestal wel een aparte of een gezamenlijke sloop te vinden. Dit soort voertuigen kunnen ook altijd nog iets opleveren. Een vergoeding zal niet in de duizenden euro’s lopen als het een sloopauto betreft, maar vaak nog wel enkele honderden euro’s.

Scooter verkopen
Een schade scooter of een schade brommer kun je net als een auto verkopen. Je kunt een scooter online aangeven. Naast je NAW-gegevens geef je onder meer het volgende op: bouwjaar, kenteken (blauw of geel), merk, type, technische gebreken, technische mankementen, een aantal foto’s en een eventuele vraagprijs. Belangrijk is dat het wel een RDW erkend bedrijf is. Ook moeten ze een bewijs hebben voor de afgifte van vrijwaringsbewijzen.

Schadeauto verkopen
Een schadeauto kun je ook verkopen. Bijvoorbeeld aan een autodemontage bedrijf of een garage. Zij kunnen je in de meeste gevallen wel helpen met een schadeauto of een sloopauto. Er is wel een wezenlijk verschil tussen een sloopauto en een schadeauto. Een sloopauto is niet meer geschikt en meestal heeft deze auto geen APK meer, omdat de auto dusdanig is afgetakeld dat deze niet meer door de APK heen komt. Een schadeauto komt vaak ook niet meer door de APK heen, omdat deze ernstig is beschadigd.

Comments are closed.