Alles wat je moet weten voor, tijdens en na je zwangerschap!

Al je net te horen hebt gekregen dat je zwanger bent, dan gaat er veel veranderen in jouw leven en die van je directe omgeving. Chaos in je hoofd is heel normaal, want het is niet iets wat je elke dag overkomt, het is letterlijk een wereldwonder. Maar waar moet je nu allemaal aan denken en wat staat je te wachten? De website www.brabbels.com helpt je verder op weg.

Zwanger…en nu?

Gepland of ongepland, een zwangerschap zorgt voor veel veranderingen. Vele vragen duizelen door je hoofd en de gevoelens stuiteren van het ene uiterste naar het andere. Op de meeste vragen proberen wij een antwoord te geven via onze website.

Meest voorkomende situaties

Er zijn een aantal zaken die veel voorkomen voor, tijdens en na een zwangerschap. We behandelen in dit artikel enkele meest voorkomende ‘problemen’.

Krentenbaard
Deze infectie is erg besmettelijk en wordt vaak gemakkelijk doorgegeven aan andere mensen in de nabije omgeving. Een krentenbaard vormt zich meestal in het gezicht, maar kan ook uitbreiden over de rest van het lichaam. Het zijn rode vlekken en blaasjes die hevig kunnen jeuken. Krabben verergert de infectie alleen maar! Deze infectie gaat meestal binnen een maand weer weg.

Roodvonk
Ook dit is een infectie, maar dan in de keel van de baby. Deze kinderziekte wordt meestal veroorzaakt door een bacterie. Houd daarom de omgeving van de baby altijd goed schoon en kijk uit met zieke mensen (griep) in de omgeving. De infectie roodvonk gaat vaak gepaard met overgeven en de tong is rood en wat dikker dan normaal. Roodvonk gaat meestal na een week weer over.

Huilbaby
Jullie zijn eindelijk na een lange 9 maanden trotse ouders van de baby, maar dan blijkt dat jullie kindje veel huilt. We noemen dit een huilbaby. Vooropgesteld huilen alle baby’s gemiddeld 3 uur per dag in het begin. Wanneer het huilen meer neigt naar krijsen adviseren we om even langs de huisarts te gaan. Het kindje kan ergens last van hebben zoals bijvoorbeeld een beginnende infectie. Meer over huilbaby op onze website.

Comments are closed.