Ajax: de Bekendste Club van Nederland

Ajax is de bekendste Nederlandse voetbalclub en komt uit Amsterdam. De club is het vaakst van alle Nederlandse voetbalclubs kampioen geworden en wist ook het vaakst de nationale beker te winnen. In Europa hebben ze ook erg goed gepresteerd, in 1995 wisten ze de Champions League te winnen, het hoogste Europese niveau. In het verleden hebben er vele grote en bekende voetballers gespeeld, die uitgegroeid zijn tot ware legendes. Wie kent immers de namen van Johan Cruyff en Dennis Bergkamp niet? Maar ook Marco van Basten en Sjaak Swart zijn spelers die bij Ajax groot geworden zijn. In de afgelopen jaren is Ajax, Europees gezien afgezakt.

Echter is onder de huidige trainer en het huidige bestuur een andere koers ingeslagen. Zo krijgt de jeugd weer een kans en worden er alleen spelers gekocht die ook daadwerkelijk een toegevoegde waarde voor het team zijn. Momenteel spelen er veel Deense talenten in de selectie van Ajax. Ajax scout deze spelers op jonge leeftijd en laat ze nog een deel van de jeugdopleiding doorlopen. Wanneer ze klaargestoomd zijn voor het eerste, worden ze bij de selectie gehaald en zullen ze hun debuut maken.

Ajax in de Amsterdam Arena

Ajax speelt de wedstrijden in de bekende Amsterdam Arena. Deze voetbaltempel biedt plaats aan meer dan 50.000 toeschouwers en tijdens de thuiswedstrijden is deze goed gevuld. Wanneer Ajax in Europees verband speelt, zijn de kaarten binnen een mum van tijd uitverkocht. Dit seizoen speelt de Amsterdamse club immers tegen grote tegenstanders als AC Milan, Barcelona en Celtic.

Kampioen worden

Natuurlijk is het doel van het team om elk jaar kampioen te worden. Echter heeft de trainer dit jaar wat moeten inpassen, belangrijke spelers zoals Christian Eriksen en Toby Alderweireld zijn vertrokken. Dat is een gemis voor het team. Er zijn wel nieuwe spelers gekocht maar deze hebben nog niet het vereiste niveau.

Comments are closed.